Инвестиции Финанси

5 тайни за забогатяване от най-големите инвеститори в света

Инвеститорите са различни – късметлии и не са толкова късметлии, пресмятащи и недобре заченати. Но ако се обърнете към историята за примери, е напълно възможно да намерите две дузини брилянтни инвеститори, чийто опит може да бъде полезен за други хора. В този пост ще ви запознает с 5 от най-успешните инвеститори на всички времена. Сред тях са носител на Нобелова награда, пет милиардери, основатели на най-известните компании от Уолстрийт, както и наистина успешни финансисти.

Уорън Бъфет

Това е най-известният инвеститор (виж „Уорън Бъфет е най-добрият инвеститор в света“), чието състояние надвишава $ 66 милиарда. Бъфет вярва, че трябва да инвестирате само в това, в което наистина сте добри, и на най-разумната и справедлива цена (вижте „Как да превърнете $ 5 в $ 50 милиарда“). Той абсолютно не се интересува какво купува – чорапи или акции, но стоките трябва да са с изключително високо качество на валидна ниска цена.

Как да инвестираме пари успешно? Купи малко акции на Бъркшир Хатауей, използвай Уорън, остави го да инвестира успешно за теб. Мислиш, че не е за теб? Напразно. Акциите на компаниите идват с различни права на глас: Клас А – те наистина са много скъпи, а клас B, които иначе се наричат Baby Berkshire, могат да бъдат закупени, цената им е от $ 126. Значи всичко е възможно. Помисли.

  Професионални качества на главния счетоводител

 

Джордж Сорос

Известният финансист, който „разби Английската банка“ продаде британски лири преди да се сринат, което последва през 1992 г., след като напусна установения механизъм за регулиране на обменните курсове на европейските страни. Сорос в инвестиционните си дейности предпочита напълно да пренебрегне очевидното, и да заложи на неочакваното.

Как успявате като Сорос (вижте „Историята на Джордж Сорос: 20-годишен път към успеха“)? Учи се от него. Най-скорошният му наистина голям залог е най-известната фармацевтична компания в Израел , Тева. Плюс кооперация промоция игра с Карл Икан срещу Бил Екман, който атакува големия бизнес модел на Хербалайф.

Карл Икан

Известен американски финансист, собственикът на Icahn Enterprises, който печели титлата хищник, защото по едно време извършва безмилостни припадъци на различни нерентабилни компании, акциите на които впоследствие осребрява. В момента се позиционира като „инвеститор-активист“. Обичайната му тактика върви нещо такова:

  • получите малцинствен дял в компания, която се търгува на фондовата борса;
  • претендира място в борда на директорите на дружеството;
  • агресивно защитават интересите на акционерите.
  • За конвенционалното управление методите му са ненужно отстоятелни и агресивни, но запасите все още се качват.

Възможно ли е да се инвестира като Икан? Сигурно. Просто купете акции на компанията му Икан Ентърпрайзис – те са нараснали значително през последните 10 години. Плюс това инвестирайте в инвестициите на известни печеливши компании.

  Как да изтегля кредит с лоша кредитна история

 

Джон Богле

Известният американски инвеститор, основател и бивш изпълнителен директор на най-големия взаимен фонд в света The Vanguard Group, вярваше, че най-важното е добрите комисионни. Към днешна дата фондът му е най-голямото в света семейство взаимоспомагателни фондове, което управлява $ 2.6 трилиона.

Какво да науча от Богле? Опитайте се да разпределите финансови инвестиции между акциите на компании от обичайния списък на индексите Vanguard Total Bond Market Index и Vanguard Общ индекс на фондовия пазар. В същото време не забравяйте да вземете предвид отношението към рисковете и да се опитате да автоматизирате инвестициите във възможно най-голяма степен.

 

Сър Джон Темпълтън

Най-известният английски и американски предприемач. Той беше твърдо убеден, че ако инвестирате пари в обикновени ценни книжа, както правят всички хора, то резултатите от тези инвестиции ще бъдат същите като тези на всички останали. Трябва да си купите, когато наоколо има само песимисти, и да продавате, когато наоколо има оптимисти – това е принципът, довел Темпълтън до огромно състояние. Мислиш ли, че Темпълтън наистина е умен инвеститор? Възползвайте се от опита му, както и Фонд „Темпълтън Растеж“, който все още използва стратегиите на основателя си и до днес, а през последните пет години годишните му приходи са 18,3%.

 

Вижте още

Финансиране през платформата Kickstarter

Топ идеи за инвестиране по време на войната

Радостин Валеов

Какво е пипс?

admin