Имоти Инвестиции

Топ правила в какъв апартамент да инвестирате за да спечелите повече!

В какъв апартамент да инвестирате?

За да не сгрешите при избора на жилище и да направите правилния избор, трябва да вземете предвид няколко важни аспекта, които по-късно ще съпътстват комфорта ви в закупения дом. Освен това, много хора купуват имоти с цел инвестиция на спестяванията в тях. Тези апартаменти, къщи и вили могат да се отдават под наем или да се препродават с търговска цел.

Предимства на жилищата в нови сгради

В България жилищното строителство е доста добре развито, така че потенциалните купувачи няма да имат проблеми при избора на апартаменти в нови сгради. Жилищата на първичния пазар имат редица значителни предимства, включително:

  • нови, абсолютно неизносени комуникации;
  • разнообразие от оформления;
  • липса на законови ограничения при сделки с недвижими имоти;
  • възможността за избор на сравнително евтини опции.

 

Недостатъци на жилищата в нови сгради

Като недостатък, може да се изтъкне факта, че в началото няма да може да се преместите в новопостроеното жилище веднага (необходими са задължителни ремонти, тъй като предприемачите пускат жилищата в експлоатация в „суров вид“). Ако инвестирате пари в строяща се къща, съществува риск от спиране на строителството. Освен това някои нови сгради бяха издигнати без да се вземе предвид необходимата инфраструктура и удобен транспорт и ще трябва да започнете да живеете в новата сграда под звуците на ремонти, извършвани от съседите.

  Потопяемата помпа за мръсна вода: Иновация в управлението на водни бедствия

инвестиции

Характеристики на инвестицията в жилища на вторичния пазар

За разлика от новите сгради, можете да се преместите в жилища, закупени на вторичния пазар, веднага или след малък козметичен ремонт. По правило вторичното жилище се намира в райони на стари сгради с добре развита инфраструктура и удобни транспортни връзки, където можете спокойно да се пазарите със собствениците на жилището за цената му. Като недостатък във вече построените къщи има стари и износени комуникации, чиято подмяна ще изисква съгласието на всички жители на сградата и значителни средства. Такива жилища имат много монотонно оформление, което е трудно да се промени и ниски тавани. Освен това може да има проблеми с правната регистрация на правата на собственост.

За да се идентифицират всички изброени по-горе пречки в процеса на придобиване на жилище, препоръчително е да използвате услугите на компании за недвижими имоти, като например агенция за недвижими имоти. Специалистите на компанията ще изберат най-подходящите варианти за жилище, като вземат предвид финансовите възможности на купувача и неговите предпочитания.

Изтоник: https://glasove.com/ikonomika

Вижте още

Струва ли си да започнете да инвестирате, ако имате заеми?

admin

Заем за закупуване на мебели и обзавеждане

Радостин Валеов

10 най-добри инвестиции през 2022 г.

Радостин Валеов