Инвестиции Финанси

Топ идеи за инвестиране по време на войната

Решението на Владимир Путин Русия да нахлуе в Украйна предизвика шок на инвестиционните пазари. Акциите, петролът, криптовалутите и всяка друга инвестиционна категория отбелязват резки промени в цените – нещо, което е известно като ценова волатилност.

Въоръженият конфликт, санкциите, наложени на Русия, и нарастващата възможност за ядрени последици – всичко това създава несигурност на пазарите.

Много мениджъри на фондове и инвеститори преместват средствата си от възприеманите като рискови инвестиции към по-надеждни такива.

Много инвеститори сега бързо се насочват към сигурни инвестиционни опции – инвестиции, които се справят добре, когато има повишен страх на пазара – като щатския долар и златото.

Нещо подобно се разигра през първите месеци на пандемията COVID през 2020 г., когато златото и щатският долар скочиха до най-високите си цени в историята.

 

Сигурни убежища

Сигурните убежища са инвестиции, които запазват или увеличават реалната си стойност или превъзхождат финансовите пазари във времена на пазарна несигурност.

Инвеститорите търсят тези сигурни инвестиции, за да запазят, а в някои случаи и да увеличат стойността на инвестиционните си портфейли при пазарни спадове.

Сегашното състояние на света (нахлуването на Русия в Украйна, по-високата инфлация в света и напрежението в глобалната верига за доставки) показва възможността за инвестиции в сигурни активи, които да ви помогнат да запазите трудно спечеленото си богатство.

  Значението на ГПР при кандидатстване за заем

Що се отнася до възможностите за инвестиции в сигурни активи, има някои силни претенденти. Щатският долар се представя добре, тъй като е резервна търговска валута, но никое друго сигурно убежище няма изпитаните резултати на златото.

И до днес златото е на трона и се е доказало като сигурен актив номер едно в света.

Ето как да инвестирате в щатски долари и злато с Revix

Можете лесно и сигурно да получите експозиция в щатски долари чрез USD Coin (USDC) – стабилна монета и вид криптовалута, обвързана с щатския долар в съотношение 1:1. Винаги можете да изкупите 1 USD Coin за 1,00 щатски долара, което ѝ осигурява стабилна цена.

 

Инвестирайте в USDC

Можете без усилия да инвестирате в злато чрез Paxos Gold (PAXG) – регулирана и застрахована от САЩ унция злато, която се намира в блокчейн. PAX Gold е за всеки, който иска да инвестира директно в злато, без попечителските и застрахователните тежести на физическата собственост.

Един токън PAXG е подкрепен от една тройунция чисто злато с най-високо качество, съхранявано в напълно застраховани трезори с висока степен на сигурност.

 

Инвестирайте в PAXG

При всички инвестиции на Revix – включително USDC и PAXG – няма периоди на блокиране. Можете да изтеглите средствата си по всяко време. Екипът за поддръжка на клиенти на Revix в реално време може да ви преведе през процеса на регистрация до първия ви депозит и първата ви инвестиция. След като бъдат създадени, повечето клиенти сами управляват портфейла си, но могат да получат достъп до поддръжка от екипа на Revix по всяко време.

  Договор за частен заем и какво тряба да знаем!

Когато става въпрос за злато, инвеститорите трябва да го считат за съществена част от диверсифициран инвестиционен портфейл.

То е ефективен начин за компенсиране на загубите от по-волатилните активи при несигурни пазарни условия. Когато стойността на хартиените инвестиции (като акции и облигации) започне да намалява, цената на златото често се повишава.

Вижте още

Как да подобрите шансовете си за одобрение на ипотечния кредит

admin

Как да получим безлихвен кредит за 1 месец

admin

Какво е пипс?

admin