Инвестиции Финанси

Топ идеи за инвестиране по време на войната

Решението на Владимир Путин Русия да нахлуе в Украйна предизвика шок на инвестиционните пазари. Акциите, петролът, криптовалутите и всяка друга инвестиционна категория отбелязват резки промени в цените – нещо, което е известно като ценова волатилност.

Въоръженият конфликт, санкциите, наложени на Русия, и нарастващата възможност за ядрени последици – всичко това създава несигурност на пазарите.

Много мениджъри на фондове и инвеститори преместват средствата си от възприеманите като рискови инвестиции към по-надеждни такива.

Много инвеститори сега бързо се насочват към сигурни инвестиционни опции – инвестиции, които се справят добре, когато има повишен страх на пазара – като щатския долар и златото.

Нещо подобно се разигра през първите месеци на пандемията COVID през 2020 г., когато златото и щатският долар скочиха до най-високите си цени в историята.

 

Сигурни убежища

Сигурните убежища са инвестиции, които запазват или увеличават реалната си стойност или превъзхождат финансовите пазари във времена на пазарна несигурност.

Инвеститорите търсят тези сигурни инвестиции, за да запазят, а в някои случаи и да увеличат стойността на инвестиционните си портфейли при пазарни спадове.

Сегашното състояние на света (нахлуването на Русия в Украйна, по-високата инфлация в света и напрежението в глобалната верига за доставки) показва възможността за инвестиции в сигурни активи, които да ви помогнат да запазите трудно спечеленото си богатство.

  Бързи кредити: как работят и как да ги вземем?

Що се отнася до възможностите за инвестиции в сигурни активи, има някои силни претенденти. Щатският долар се представя добре, тъй като е резервна търговска валута, но никое друго сигурно убежище няма изпитаните резултати на златото.

И до днес златото е на трона и се е доказало като сигурен актив номер едно в света.

Ето как да инвестирате в щатски долари и злато с Revix

Можете лесно и сигурно да получите експозиция в щатски долари чрез USD Coin (USDC) – стабилна монета и вид криптовалута, обвързана с щатския долар в съотношение 1:1. Винаги можете да изкупите 1 USD Coin за 1,00 щатски долара, което ѝ осигурява стабилна цена.

 

Инвестирайте в USDC

Можете без усилия да инвестирате в злато чрез Paxos Gold (PAXG) – регулирана и застрахована от САЩ унция злато, която се намира в блокчейн. PAX Gold е за всеки, който иска да инвестира директно в злато, без попечителските и застрахователните тежести на физическата собственост.

Един токън PAXG е подкрепен от една тройунция чисто злато с най-високо качество, съхранявано в напълно застраховани трезори с висока степен на сигурност.

 

Инвестирайте в PAXG

При всички инвестиции на Revix – включително USDC и PAXG – няма периоди на блокиране. Можете да изтеглите средствата си по всяко време. Екипът за поддръжка на клиенти на Revix в реално време може да ви преведе през процеса на регистрация до първия ви депозит и първата ви инвестиция. След като бъдат създадени, повечето клиенти сами управляват портфейла си, но могат да получат достъп до поддръжка от екипа на Revix по всяко време.

  Какво е пипс?

Когато става въпрос за злато, инвеститорите трябва да го считат за съществена част от диверсифициран инвестиционен портфейл.

То е ефективен начин за компенсиране на загубите от по-волатилните активи при несигурни пазарни условия. Когато стойността на хартиените инвестиции (като акции и облигации) започне да намалява, цената на златото често се повишава.

Вижте още

Как да печелим пари от вкъщи

Финансиране през платформата Kickstarter

Отговорно залагане и предпазване от хазартна зависимост

Радостин Валеов