Инвестиции

10 най-добри инвестиции през 2022 г.

За да се радват на комфортно финансово бъдеще, инвестирането е абсолютно необходимо за повечето хора. Както показаха икономическите последици от пандемията от коронавирус, една привидно стабилна икономика може бързо да се обърне с главата надолу, оставяйки тези, които не са се подготвили, да се борят за доходи.

Но при толкова ниска доходност на облигациите и компактдисковете, астрономически цени на някои активи и все още възстановяваща се икономика, кои са най-добрите инвестиции за инвеститорите през тази година? Една от идеите е да се съчетаят по-безопасни инвестиции с по-рискови, но с по-висока доходност.

 

Ето кои са най-добрите инвестиции през 2022 г:

  • Високодоходни спестовни сметки
  • Краткосрочни депозитни сертификати
  • Фондове за краткосрочни държавни облигации
  • Фондове за краткосрочни корпоративни облигации
  • Фондове на индекса S&P 500
  • Фондове за акции с дивидент
  • Фондове за ценни книжа
  • Фондове с индекс Nasdaq-100
  • Жилища под наем
  • Криптовалута

Защо да инвестирате?

Инвестирането може да ви осигури друг източник на доходи, да финансира пенсионирането ви или дори да ви измъкне от финансово затруднение. Преди всичко инвестирането увеличава богатството Ви – помага Ви да постигнете финансовите си цели и увеличава покупателната Ви способност с течение на времето. А може би наскоро сте продали жилището си или сте влезли в наличност с някакви пари. Мъдро решение е да оставите тези пари да работят за вас.

  Финансиране през платформата Kickstarter

 

Макар че инвестирането може да изгради богатство, вие също така ще искате да балансирате потенциалните печалби със свързания с тях риск. И ще искате да сте във финансово състояние, за да направите това, което означава, че трябва да имате управляеми нива на дълг, да разполагате с адекватен фонд за спешни случаи и да можете да преживеете възходите и спадовете на пазара, без да се налага да имате достъп до парите си.

 

Съществуват много начини за инвестиране – от много сигурни варианти като компактдискове и сметки на паричния пазар до среднорискови варианти като корпоративни облигации и дори по-високорискови варианти като фондовете за борсови индекси. Това е чудесна новина, защото означава, че можете да намерите инвестиции, които предлагат разнообразна възвръщаемост и отговарят на вашия рисков профил. Това също така означава, че можете да комбинирате инвестициите, за да създадете добре балансиран и диверсифициран – т.е. по-сигурен – портфейл.

Вижте още

Как инвестицията в професионален уебсайт може да повиши резултатите за Вашата транспортна фирма

Радостин Валеов

5 тайни за забогатяване от най-големите инвеститори в света

Радостин Валеов

5 ТОП съвета от легендарни инвеститори

Радостин Валеов