Кредитиране

Кредит за автомобил  и какво е важно да знаем!

Автокредит стъпка по стъпка!

Банките рядко отпускат кредити с малки суми, тъй като дългосрочната лихва е правилото на играта при тях. Тук предсрочно погасяване означава възстановяване на лихвата чрез събиране на допълнителна комисионна, която най-често не се вижда при кандидатстване за кредита. С този пост ще се опитаме да обясним какво е онлайн заем за автомобил.

Все повече българи търсят алтернативни варианти на поисканите от банковите институции автокредити. Една от възможностите е да кандидатствате за онлайн заем.

Онлайн кредитите са много по-бърза и удобна алтернатива на кандидатстване за заем за кола

Този заем се отпуска от небанкови финансови институции при много по-благоприятни условия от тези, наложени от банките и в много по-кратки срокове. Освен това почти всеки има достъп до него, само след няколко клика.

Може би, си казвате, добре, но каква е тайната на тези бързи заеми. Ако страхът от „опарване“ ви дойде на ум сега, ще трябва да премахнем този страх, защото е неоснователен. Небанковите финансови институции се одобряват БНБ и се следят отблизо от държавните съдебни институции, точно за да се избегне какъвто и да било вид незаконност (както към бенефициентите на тези бързи кредити, така и към самата държава). Ето защо, всички неща, които са в интерес на кредитора, трябва да са представени ясно и прозрачно за всеки в клаузите на договора.

  Спешен кредит веднага

Ако все пак има основания за съмнение, нека да видим какви са предимствата и недостатъците на тези онлайн заеми, взети от небанкови финансови институции. Можете също да видите опцията за заем до заплата (само ако имате нужда).

Най-важният съвет, който можем да ви дадем, е да направите подробно проучване на пазара преди да вземете решение. Особено в случай на кредити за автомобили, всеки аспект трябва да бъде изчислен много ясно: дали искате автомобил със стандартно оборудване или ако искате превозно средство с допълнително оборудване, всеки детайл има значение. За предпочитане е това изчисление да е много ясно при кандидатстване за бърз заем, за да се избегне гореспоменатата лихва, валидна за забавяне или невъзможност за плащане.

 

Още по темата:

  • Кредит за автомобил без първоначална вноска
  • Условия за лизинг на автомобил
  • Продажба на автомобил на лизинг

 

 

Вижте още

Как да изтегля кредит с лошо ЦКР и запор?

Радостин Валеов

Как да получите безвъзмезден кредит?

Радостин Валеов

Финансовата култура и етиката във финансовия сектор

admin