Кредитиране

Кой е най-добрият бърз кредит за вас?

Имате нужда от пари на момента и обмисляте да вземете бърз кредит? Но ако се разровите в сайта на някой кредитор, вероятно ще забележите множество налични опции – кредит до заплата, бърз кредит без трудов договор, кредит без поръчител, безлихвен кредит и други. В този момент пред вас възниква въпросът: „Кой да изберете и кой ще бъде най-подходящият за вас?”. В тази статия ще разгледаме различните видове бързи кредити, изследвайки техните характеристики, предимства и потенциални недостатъци. И докато проучвате вашите опции, не пропускайте да разгледате изгодните предложения на Vivus, ако се нуждаете от кредит, който да ви даде сигурност и спокойствие, че сте финансово стабилни.

Бърз кредит до заплата

Бързите заеми до заплата обикновено се отпускат за малка сума пари – от няколкостотин до хиляда лева. Те са удобен начин да се справите с някои непредвидени разходи, докато дойде време за следващото ви месечно възнаграждение. Срокът на погасяване на такова задължение е кратък и може да варира от един до три месеца.

Бързият кредит до заплата може да бъде вашият „спасител” в много ситуации. Да речем, че заплатата ви закъснява или просто сте се „поотпуснали” малко. Датата за наема ви наближава и вие се чудите откъде да намерите пари, за да го платите. Тук е мястото, където бързият кредит до заплата ще ви свърши чудесна работа.

  Тенденциите при онлайн заемите променят начина, по който правите бизнес

Какви са предимствата на бързите кредити до заплата?

Освен че са бързи, лесни и изключително удобни, този вид кредити обикновено са краткосрочни. В повечето случаи ще трябва да покриете задължението, след като получите следващата си заплата. Това означава, че няма да се налага да отделяте пари за заем месеци наред. Просто взимате определена сума, вършите си работа и като получите заплата, я връщате.

Какви могат да бъдат недостатъците?

Някои бързи кредити до заплата могат да бъдат с по-високи лихви, но това предимно зависи от фирмата кредитор, която сте избрали. Затова е добре внимателно да проучите вашите опции, преди да се „хвърлите” на първата оферта, която видите в интернет. Имайте предвид, че някои фирми предоставят възможност за теглене на кредит до заплата без лихва.

Бърз кредит без трудов договор

Както може да разберете от името, това е вид кредит, предназначен да помогне на хора, които нямат трудов договор или постоянен източник на доходи. Сумата, която може да заемете, варира в зависимост от фирмата кредитор, но обикновено е между 50 и 600 лв. Срокът на погасяване също е кратък – от няколко седмици до месец. Този вид заем е подходящ за самостоятелно заети лица, жени в майчинство, пенсионери и др.

Какви са предимствата на бързите кредити без трудов договор?

Разбира се, едно от основните предимства е, че няма нужда да имате постоянен трудов договор, за да ви бъде отпуснат заем. Този вид кредити могат да бъдат идеалното решение за вас, в случай че временно сте останали без работа или просто ви трябва малко финансова подкрепа. Те могат да ви бъдат от полза и ако упражнявате нещо на свободна практика и няма как да предоставите договор за работа.

  Разбиране на бързите кредити онлайн: Какво трябва да знаете

Какви могат да бъдат недостатъците на този вид заеми?

Имайте предвид, че въпреки че тези заеми може да са достъпни без трудов договор, заемодателите все пак ще оценят способността ви да изплатите задължението си въз основа на други фактори. Тези фактори могат да включват кредитна история, доходи от алтернативни източници, финансова стабилност и т. н. Освен това не всяка компания ще се съгласи да ви даде бърз кредит без трудов договор.

Кредити с лошо ЦКР

На всички е известното, че ако имаш лошо ЦКР, тегленето на заем може да бъде трудно начинание. Но все пак това не е невъзможно. Разбира се, ако кандидатствате в банка, шансовете да получите финансиране са много, много малки. Фирмите за бързи кредити обаче понякога предоставят възможност на хора с не чак толкова добра кредитна история да вземат пари на заем. Все пак на всеки може да се случи да не плати задължението си навреме по една или друга причина и да бъде определен като „лош платец”.

Какви са предимствата на кредитите с лошо ЦКР?

Тези заеми могат да ви бъдат изключително полезни, ако се нуждаете от бързи пари, но кредитната ви история е лоша. Те обикновено се обработват бързо, което ви позволява да получите средствата незабавно – често в рамките на няколко минути. Освен това, извършвайки навременни плащания, вие може да демонстрирате своята кредитоспособност и да подобрите кредитния си рейтинг с течение на времето.

  Кредити за пенсионери - всичко, което трябва да знаете за тях

Какви могат да бъдат недостатъците?

Ако не изплатите заема навреме, това може доведе до допълнителни такси и неустойки, което допълнително ще влоши както финансовото ви състояние, така и вашата кредитна история. Преди да изтеглите кредит с лошо ЦКР или какъвто и да е било друг вид кредит, се уверете че ще можете да го върнете в рамките на посоченото време!

Като цяло, бързите кредити са един доста удобен начин за заемане на малка или по-голяма сума пари. Те не само могат да се използват за покриване на различни разходи като ремонти, ваканции, разходи за наем или комунални услуги, но фирмите обикновено изпращат средства директно по вашата банкова сметка, така че можете да започнете да ги използвате възможно най-скоро.

Вижте още

Разходи при рефинансиране на ипотечен кредит

Радостин Валеов

Как да изчистя лошата кредитна история?

admin

Предимствата на онлайн кредитирането: Бързо, удобно и достъпно

admin