Кредитиране Финанси

Как да получите безвъзмезден кредит?

Малко неща могат да ви помогнат да стартирате бизнеса си по-бързо от безвъзмездни средства. Това е възможност да получите пари в брой предварително, вместо собствен капитал или кредит, особено ако имате ограничени спестявания и не можете да вземете големи заеми. Парите се предоставят директно на вашия бизнес, а не лично на вас. Безвъзмездната помощ изисква много по-малко обезпечения и собствен капитал в сравнение с други финансови инструменти, но не се получава лесно. Трябва да знаете къде и как да търсите такива възможности. Процесът е прост, но не е лесен, както си мислят много хора. Много нови предприемачи предполагат, че трябва да има някаква уловка, което обикновено не е така.

Какво е безвъзмездна помощ?

Безвъзмездните средства са възможност за финансиране, която не трябва да се възстановява. Безвъзмездните средства се отпускат от правителства, фондации, неправителствени организации (НПО) и други институции въз основа на конкретните критерии, посочени в искането за предложение  или във възможността за финансиране. Безвъзмездните средства обикновено са предназначени за подпомагане на конкретни проекти или изследвания и може да имат специфични изисквания към кандидатите.

Как работят безвъзмездните средства?

След като подадете предложението си, често ще трябва да преминете през конкурсна процедура. Може да се наложи да присъствате на среща за представяне на предложения или на интервю. Може дори да се наложи да представите доказателства за напредъка чрез редовни доклади. В зависимост от вида на безвъзмездните средства и организацията, която ги отпуска, може да се наложи да предоставите съответни средства или услуги, или да обещаете да наемете определени видове служители.

  Идеи за допълнителен доход за предстоящата 2024 година

Защо си заслужава да се кандидатства за безвъзмездни средства?

– Те са безплатни пари.

– Те не изискват от вас да поемате дълг или да предоставяте собствен капитал.

– Те могат да бъдат стъпка към повече инвестиции във вашия бизнес.

– Можете да ги използвате, за да тествате бизнес идеята си, преди да поемете дълг.

– Те могат да ви свържат с хора, които могат да помогнат за развитието на вашия бизнес.

Къде да намеря безвъзмездни средства?

Най-доброто място, откъдето да започнете проучването си, е https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/how-eu-funding-works/types-funding/grants_bg

Заключителни думи

Ако сте предприемач, който иска да започне бизнес и да реализира идеята си, може би сте чували за безвъзмездните средства като източник на финансиране. А може би винаги сте си мислели, че успешните хора винаги имат много пари за харчене. Когато виждате успешни хора като Марк Кюбан или Елон Мъск, може би си мислите, че те са родени със сребърна лъжичка в устата. И така, може би си мислите, че нямате шанс да получите парите, от които се нуждаете, за да стартирате идеята си. Но в действителност има много възможности за финансиране на вашия стартиращ бизнес, а безвъзмездните средства са едни от най-добрите. Важно е да се отбележи, че всяко финансиране е циклично. Когато икономиката е добра, има повече възможности за финансиране, защото предприятията и физическите лица имат повече пари за харчене. По време на рецесия много възможности за финансиране намаляват или напълно изчезват. Най-добрият момент за търсене на финансиране е, когато времената са трудни, защото много хора предпочитат да разчитат на държавно финансиране, което често е по-малко конкурентно и по-лесно достъпно.

  Инвестиция в ново жилище: Потребителски кредит или спестяване?

Вижте още

Топ идеи за инвестиране по време на войната

Радостин Валеов

Кой е най-добрият бърз кредит за вас?

admin

Пасивни доходи с криптовалути: Възможности и рискове, които този тип инвестиции крият