безлихевн заем
Кредитиране Финанси

Как да получим безлихвен кредит за 1 месец

Как да получим безлихвен кредит за 1 месец без никакви оскъпявания?

  Понякога промоциите от банки казват, че можете да вземете заем без лихва. Кредитодателят обаче никога няма да пропусне собствената си изгода. Преди да пристъпите към изпълнение и сключване на споразумение, е важно да разберете какво е безлихвен заем и какви характеристики има една привидно изгодна оферта.

Какво е безлихвен заем?

Безлихвен период се нарича гратисен период, през който кредитополучателят може да изразходва средства, без да изчислява лихвен процент.

От правна гледна точка план на вноски и безлихвен заем са различни понятия. Целта обаче остава същата – да се вземат пари и да се изплати дългът в бъдеще, без да се надплаща сумата на лихвите.

Разсрочването е услуга, която ви позволява да купувате стоки или услуги с последващо изплащане на дълг на вноски. По правило такава услуга се предоставя от магазини, а банката действа като гарант за транзакцията. Има обаче минус – вноските не се предоставят в дългосрочен план, за разлика от потребителския заем. Но в същото време кредитополучателят може да закупи дългоочаквания продукт без надплащане.

Кредитна карта с гратисен период

Кредитна карта с гратисен период може да бъде оптималното решение, ако се използва правилно . Достатъчно е да върнете сумата, изразходвана преди края на този период. Като правило е препоръчително да използвате кредитна карта за покупки в магазин или в интернет. Средният гратисен период е 50-60 дни. Но предложенията с удължен период от 100 и дори 180 дни започнаха да се появяват на пазара поради засилената конкуренция на пазара.

  Основни ползи от кредитната карта

Как работи безлихвеният заем?

Закупуването на стоки на вноски се превърна в ежедневна практика. Клиентът трябва да сключи договор с магазина, въз основа на който продавачът ще възстанови лихвите на кредитора. При скъпи покупки вноските могат да бъдат до 2-3 години, през които определена сума се изплаща месечно.

 

 

Заем с гратисен период

Свързването с организация за финансиране е една от опциите, при които можете да получите пари по карта или в брой без лихва. При кандидатстване за безлихвен заем условията могат да бъдат различни. Най-често това е рекламна кампания за привличане на нови клиенти. При многократен контакт, на клиента се начислява дневна ставка от 0,5-2%.

Как да получите безлихвен кредит?

Безлихвени заеми за предприятия или физически лица се издават в банка. За да кандидатствате, трябва лично да посетите клона на организацията или да попълните заявление онлайн. В първия случай ще се изисква по -обширен пакет документи, в зависимост от сумата.

Ако бъде одобрен, трябва да отидете в банковия клон, за да подпишете споразумението и да получите пари в личната си сметка. В банката средствата могат да бъдат получени и по удобен начин (към карта, електронен портфейл, куриер или чрез система за парични преводи).

Вижте още

Как да изчистя лошата кредитна история?

admin

Недостатъци на онлайн банкирането

Радостин Валеов

Осигуряване на достойно заплащане и защита на трудовите права