Банки даващи кредити с лошо цкр
Кредитиране

Как да намерите банка, която работи с лица с лоша кредитна история

Когато имате лош кредит, е трудно да намерите банка, която да ви подкрепи. Дори и всички да споделят своята вяра и добри намерения, банките са предпазливи в отпускането на заеми на хора, които не могат да докажат, че няма да просрочат кредита. Това е особено вярно, ако имате съществуващ дълг или история на кредитни карти, изпъстрена със закъснели плащания или непогасени салда. И така, как да намерите банка, която работи с хора с лоша кредитна история? Добрата новина е, че в тези икономически времена не всички банки са толкова предпазливи. Има много институции, които са готови да отпускат заеми на клиенти с не толкова перфектна кредитна история – дори с чекова сметка. Трикът е да знаете къде да търсите и каква информация ви е необходима, за да започнете процеса.

Намерете банка, която работи с хора с лоши кредити

Кредитните бюра и рейтинговите агенции следят всяка кредитна сметка, която някога сте имали. Те също така следят колко навременно извършвате плащания, какъв е размерът на дълга ви и дали го изплащате. Накратко, те разполагат с пълна информация за финансовата ви история. Оценката на риска на банката се основава в голяма степен на тази информация, поради което за хората с лоша кредитна история може да е много трудно да намерят банка, която работи с хора с лоши кредити. Като начало е важно да намерите банка, която работи с клиенти с лоши кредити. Започнете, като се консултирате със списък на банките, които предлагат кредитни карти за хора с лош кредит.

  Как да изтегля кредит с лошо ЦКР и запор?

Проверете дребния шрифт, преди да подпишете каквото и да било

Уверете се, че условията са изгодни за вас. Търсете сравнително ниски лихвени проценти, разумни срокове за плащане и разумни такси (като например евентуални такси за кандидатстване или за отпускане на кредит). Има ли санкции за предсрочно погасяване? Това може да бъде сериозен проблем, ако планирате да рефинансирате или да консолидирате дълга си. Ако има такси за просрочени плащания, уверете се, че те са разумни. Това може да варира в зависимост от държавата, в която се намира вашата банка. Някои банки ще искат значителна сума пари предварително, преди да ви отпуснат заем. Уверете се, че знаете, че има сума, която трябва да платите предварително, както и че трябва да я върнете във времето. Ако в миналото ви е бил отказван кредит, банките може да изискат да имате установена история на отговорно плащане, преди да ви одобрят. Един от вариантите е да ползвате съподписваща страна, за да подпомогнете кандидатурата си.

 

Проучете всички такси, преди да се ангажирате

Уверете се, че разбирате условията на заема, който приемате. Разберете дали има някакви санкции за предсрочно погасяване, които ще изискват от вас да платите такса, ако изплатите заема предсрочно. Също така се уверете, че сте разбрали всички такси, които са включени в сумата за погасяване, като например месечната лихва. Уверете се, че знаете какво ще се случи, ако пропуснете плащане. Ще ви изпратят ли напомняне? Ще ви начислят ли такса за забава? Ще изтеглят ли парите директно от банковата ви сметка?

  Кредити за пенсионери - всичко, което трябва да знаете за тях

Попитайте за възможностите за възстановяване на кредит

Кредитните бюра и рейтинговите агенции следят всяка кредитна сметка, която някога сте имали. Те също така следят доколко своевременно извършвате плащания, какъв е размерът на дълга ви и дали го изплащате. Накратко, те разполагат с пълна информация за финансовата ви история. Оценката на риска на банката се основава в голяма степен на тази информация, поради което за хората с лоша кредитна история може да е много трудно да намерят банка, която работи с хора с лоши кредити. Като начало е важно да намерите банка, която работи с клиенти с лоши кредити. Започнете, като се консултирате със списък на банките, които предлагат кредитни карти за хора с лош кредит.

Кредит с автомобила ви като обезпечение

Ако притежавате автомобил, който е в добро състояние, можете да помислите за използването му като обезпечение за заем. Заемът със залог на автомобил е краткосрочен заем, който ви дава възможност да заемете определена сума пари срещу стойността на вашия автомобил. Заемите за покупка на автомобил са бързи и лесни за получаване поради използването на вашия автомобил като обезпечение. Заемодателят ще изчисли стойността на вашия автомобил и ще прибави към нея определена сума пари. Заемодателят ще ви предостави тази сума като заем. Можете да използвате заема, за да платите за спешни финансови нужди, като например плащане на сметки, медицински разходи или закупуване на хранителни продукти. Заемите за собственост на автомобил обикновено са краткосрочни заеми, които трябва да изплатите в рамките на няколко седмици. Заемодателят ще очаква от вас да направите първоначална вноска, а след това трябва да изплатите навреме и останалите вноски. Ако имате проблеми с изплащането на заема, кредиторът може да изземе автомобила ви.

  Какво е добре да знаем за депозитите през 2023?

 Важно

Банките са предпазливи при отпускането на заеми поради риска, който поемат, когато го правят. Въпреки това има възможности за тези, които имат лоша кредитна история. Сред тези възможности е платформата за кредитиране peer to peer, която свързва директно инвеститори и кредитополучатели. Лошият кредит е предизвикателство, но с тези възможности можете да преодолеете тези проблеми за нула време. С малко усилия и търпение можете да получите финансовата помощ, от която се нуждаете, за да направите живота си по-добър.

 

Заключение

Намирането на банка, която работи с хора с лош кредит, е предизвикателство. За щастие има много банки, които са готови да работят с кредитоспособни лица, които може да са имали някои финансови неуспехи в миналото. Трикът за намиране на банка, която работи с хора с лош кредит, е прост: вземете безплатния си кредитен отчет и го прегледайте за грешки, уверете се, че условията са благоприятни за вас, и проучете всички такси, преди да се ангажирате с кредита.

Вижте още

Как да изчистя лошата кредитна история?

admin

Защо да вземете бързи кредити?

Радостин Валеов

Договор за кредит

Радостин Валеов