Кредитиране Финанси

Какви възможности може да предостави мостовият кредит

Мостовият кредит осигурява краткосрочно финансиране, което се явява изключителен помощен инструмент в точния момент

Все повече потребители откриват възможностите, предоставени от гъвкавия мостов кредит. Той представлява краткосрочно финансиране, което може да окаже безценна помощ в точния момент.

Кога може да Ви е полезен мостовият кредит?

Ако целта Ви е закупуване на ново жилище и сте собственик на съществуващ имот, който желаете да продадете, може да се възползвате от предимствата на мостовия кредит. След това банката ще Ви предостави срок от обичайно 12 месеца, за да продадете старото си жилище.

Този вид заем може да бъде приложен за различни сделки с недвижими имоти, както от бизнес потребители, така и от физически лица. При фирмите, финансирането може да се осъществи и срещу личен имот, не трябва непременно да е притежание на дружеството.

Освен че може да договорите много изгодни условия, разполагате и със свободата да действате бързо, когато вече сте набелязали изгодна оферта за покупка на апартамент, офис или вила.     

Защо бихте избрали този вид финансиране?

Мостовият кредит е вариант на ипотечния кредит, когато стремежът Ви е бърза реализация с улеснена процедура по кандидатстване и оценка.

Имуществото, което притежавате, може да продадете на по-късен етап, а и разполагате с достатъчно време, за да го направите. 

  Разбиране на бързите кредити онлайн: Какво трябва да знаете

Какви стъпки предстоят за усвояването на кредита?

Банката ще финансира покупката на новото жилище, а заемът ще бъде погасен след продажбата на съществуващия имот. Обичайно е това да бъде уговорено в рамките на около година. Преди да пристъпите към уточняване на всички допълнителни условия в процеса по финализиране на договора, за предпочитане е да разчитате на съдействие от кредитен консултант.

Предстои да преминете през необходимите стандартни стъпки за отпускане на ипотечен кредит. Банката ще възложи на експерт изготвянето на оценка на съществуващия имот. Това ще и базата, на която ще бъде определена стойността за размера на заема. Може да се окаже, че обезпечението не Ви достига, което означава, че ще е нужно да си осигурите допълнително обезпечаване на кредита.

Добрата кредитоспособност и размерът на доходите също ще са обект на внимание от страна на кредитните специалисти. За успешното реализиране на намеренията Ви, трябва да отговорите на всички изисквания и условия на банката, както и да договорите приемливи за Вас параметри.

Мостовите кредити предполагат по-високи лихвени проценти и сравнително кратки срокове за възстановяване на сумите. Това поставя изискване пред получателите да се уверят, че могат да погасят изтеглените средства в установения период, за да се избегне опасността от създаване на лоша кредитна история.

  Примерен договор за заем на автомобил, сключен между физическо и юридическо лице

Вижте още

Как да получите безвъзмезден кредит?

Радостин Валеов

Как да си намерим работа като кредитен консултант

Радостин Валеов

Как да се справите с високите лихви по кредитите

admin