Инвестиции
Бизнес Инвестиции

5 ТОП съвета от легендарни инвеститори

Забележителното е, че практическата финансова мъдрост на легендарните инвеститори е толкова важна за хората със средни доходи, колкото и за висш ръководител с шестцифрена заплата. Тяхната философия е вечна и може да работи за всеки. В този пост ще ви разгледаме съветите на едни от най-успешните инвеститори на всички времена.

Дейвид Тепър

Тепър е доста голям модерен инвеститор и ръководител на Аплодоса Мениджмънт. Тй вярва, че хората и пазарите могат да се адаптират дори към най-лошите условия. Затова той става известен с инвестициите си в проблемни облигации и способността да сключва най-добре изчислените сделки в условия на абсолютно погрешна информация и прекомерно високи рискове.

Съвет от Тепър: Гледайте новините и следвайте публичните изявления на отговорните за фискалната политика и изказванията на ръководителите на централните банки. Не продавайте акции на Citigroup и Google, докато самият Тепър не ги продаде.

 

Роджър Бабсън

Известен финансист и брилянтен консултант. Бабсън вярва, че хората трябва да се научат как да инвестират парите си правилно, а не да се питат къде отиват. Той самостоятелно научава статистическия анализ и въвежда пазарен индекс, който се основава на добре познатия закон на Нютон, парафразиран в съответствие с икономическия компонент: високите цени периодично се заменят с ниски, а след това обратно.

  Топ идеи за инвестиране по време на войната

 

Джон Мейнард Кийнс

Кийнс е известен английски икономист, който твърди, че е необходимо да се инвестира, а не да се спекулира. За инвестициите си избира компании с прилична дългосрочна перспектива и през втората половина на живота си постига стабилен доход от 16% годишно.

Как трябва да инвестирам? Изберете да закупите акции с най-добро управление и стабилни високи дивиденти.

Гети Грийн

Грийн е най-известният американски предприемач. Тя е и по едно време най-богатата жена в света. Гети предпочита да търси печеливши възможности, да се съсредоточи върху печалбите и да запази строго всички средства. Целият смисъл на бизнеса й е да купи евтина стока, която тя успява да продаде на много по-висока цена, благодарение на нейното търпение и постоянство. Въз основа на тези принципи тя печели 6% от дохода си годишно, а на всеки 12 години инвестицията й се удвоява.

Тайната на Гети Грийн: не пропилявайте пари за глупави неща, а купувайте с тях акции в моменти на обща финансова паника.

 

Алисия Мънъл

Мънъл е известен икономист, който призовава за автоматизиране на пенсионните спестявания и учи как правилно да управлявате пенсионните си фондове.

Как да инвестираме правилно финансите? Опитайте се да изчислите правилно колко трябва да спестите за собствената си пенсия, след което реализирайте изчисленията си.

  Стил и професионализъм: работно облекло, което отразява вашия бранш и корпоративен имидж

 

Вижте още

10 най-добри инвестиции през 2022 г.

Радостин Валеов

Потопяемата помпа за мръсна вода: Иновация в управлението на водни бедствия

Радостин Валеов

Стил и професионализъм: работно облекло, което отразява вашия бранш и корпоративен имидж

admin