Финанси

Международни доставки: Избягване на често срещани проблеми и предизвикателства

Осъществяването на качествени международни доставки е въпрос на професионализъм. Изберете внимателно надеждна куриерска фирма, на която да се доверите. Добре е да сте наясно кои са най-често срещаните проблеми и предизвикателства, които възникват при реализирането на куриерски услуги зад граница, за да знаете на какво да обърнете внимание.

Коректното спазване на сроковете е в основата на успешните международни доставки

Забавяне на пратката е една от най-честите причини клиенти да връщат стоки, които са заявили по Интернет. Направете всичко възможно, за да предпазите бизнеса си от тази вероятност, тъй като освен негативи за нереализираната продажба, ще натрупате и загуби за заплащане на куриерски услуги и в двете посоки. Договорете се с куриерска фирма, която е доказала, че извършва надеждни и сигурни международни доставки до дестинациите, които ви интересуват. Добре е да разполага с мрежа от подизпълнители, какъвто например е случаят с Direx – фирма за куриерски услуги, която поддържа партньорски отношения с местни фирми за доставка в над 190 държави на 6 континента.

Детайлната проследимост пести много притеснения при международни доставки

Добре е да работите с куриерска фирма, която гарантира възможност за проследяване на пратките – от подаването им в офиса на куриера до достигане до крайния потребител. Със сигурност ще се чувствате по-спокойни, заявявайки международни доставки, когато знаете, че във всеки момент може да проверите къде се намира вашата пратка. Благодарение на проследимостта ще можете да отговорите и при запитване от страна на клиент, кога може да очаква заявената стока.

  Какви възможности може да предостави мостовият кредит

При международни доставки винаги застраховайте своите пратки

Всичко може да се случи, когато се извършват куриерски услуги в чужбина. Проявете отговорност и обезпечете своите пратки дори при непредвидени и независещи нито от вас, нито от избраната куриерска фирма обстоятелства, като катастрофи, наводнения, земетресения, пожари и др. Макар това да са събития, за които не искате да мислите и които ви се струват твърде далеч от вас, най-добре се погрижете, ако някое от тях настъпи по време на вашите международни доставки, да не регистрирате прекалено големи загуби. Възможно е застраховките на пратки да ви изглеждат като ненужно оскъпяване на заявените куриерски услуги, но в дългосрочен план вашата предвидливост ще ви се отплати многократно.

Доверявайте се само на доказани фирми за куриерски услуги

Не се подвеждайте по офертите за най-ниски цени. Проверявайте внимателно всички гаранции, които избраната куриерска фирма може да поеме пред вас, че ще осъществи максимално професионално и коректно вашите международни доставки. Изгубени или недоставени навреме и в най-добрия им вид пратки, може да ви навлекат много по-големи загуби, отколкото малко по-скъпи, но за сметка на това надеждни куриерски услуги. Бъдете внимателни, когато избирате куриерска фирма, на която да се доверите. Когато извършвате международни доставки, куриерът е представителят на фирмата ви пред вашите нови клиенти. Уверете се, че потребителите ще останат доволни, както от стоката, така и от доставката, за да поръчат отново от вашия онлайн магазин.

  Как да преодолеете неплатежоспособността с кредитиране

Вижте още

Историята на златото като валута

Недостатъци на онлайн банкирането

Радостин Валеов

Бързи кредити: как работят и как да ги вземем?

admin