Кредитиране

Кредит за началото на учебната година

Първият учебен ден е свързан не само с вълнения и трепети, ами и с много разходи. Това лято беше малко по-различно от предишните, предвид пандемията и финансовата криза. Много семейства се изправиха пред предизвикателствата да сменят бранша и се нуждаеха от допълнителна финансова помощ. Лятото обаче приключи и стоейки на прага на есента, въпросите покрай училищата, детските градини и обучението вкъщи вече са на дневен ред. Определено разходите, които децата правят, когато ходят присъствено на училище, са много по-големи, спрямо тези, когато се обучават онлайн вкъщи. Ако и вие сте се усетили притиснати във финансово отношение, то можете да откриете верен партньор за бърз кредит в лицето на Microcredit, които вече редица години подпомагат семейства в трудни периоди. Възможността да се планира първия учебен ден откъм разходи не е малка, но пък и невинаги е напълно възможно.

Какви са разходите началото на учебната година?

На първо място трябва да се отдели малка сума за букет за учителката. Този признак на уважение и внимание към труда на преподавателите не бива да бъде пропускан. Не е тайна, че един красив букет може да бъде 20 – 30 лв. След това, ако детето си е харесало нещо специално за обличане, като рокля или костюмче, то това също може да бъде допълнителен разход. Докато сме на темата за облеклото, с настъпването на есента, следват и разходите за дебели детски дрехи, които също могат да бъдат голямо перо от семейния бюджет.

  Най-изгодната лихва в България

Цял септември месец и част от октомври пък се купуват тетрадки, помагала и учебници. Дори и семейството да е преценило, че детето може да използва купени втора ръка, те също са голям разход. Един бърз кредит може да помогне много, за покриването на тази сума. Обикновено учебниците по езици са най-скъпо струващите.

Подготовката на детето за училище може да включва и частни уроци и допълнително обучение. Освен това, септември месец децата се връщат в залите и започват да тренират това, което са прекъснали лятото. Само за уроци, курсове и хобита, разходът нараства с още 100 лв. поне.

За самото посещаване на часове, следва да отделите сума и за дневни разходи за малчугана – джобни и пари за транспорт. Дори вие да го водите до училище и да го вземате, пак трябва да предвидите перото за транспорт.

Още нещо, за което трябва да помислите е ако случайно детето мине на онлайн обучение, дали сте подготвени. Дори и миналата година да сте го снабдили с добър компютър, слушалки, микрофон и цялата останала друга техника, трябва да проверите, дали всичко работи добре. В противен случай може да ви изскочи изненадващ разход, който да ви обърка месечния бюджет.

Освен това при онлайн обучението е важно детето да разполага с удобно място за писане и четене, както и с удобен стол, защото това са часове стоене пред компютъра. Естествено, трябва да предвидите и сметката за интернет.

  Как да използвате кредитите за подпомагане на социални и обществени цели

Подарък за детето

Сами забелязвате, че да изготвите бюджет за началото на учебната година никак не е лесна задача. Допълнително ситуацията се утежнява и от Ковид мерките и възможността във всеки един момент учениците да си останат вкъщи.

Това обаче не трябва да е причина, да не купите на детето някой малък подарък, който да го зарадва. Може да е нещо, което е искало да покаже пред съучениците си или някоя нова дрешка, която да му послужи добре през зимата, важното е детето да се чувства поощрено.

Ако парите не са ви стигнали и не сте били планирали всички тези разходи есента, то винаги можете да се обърнете за помощ към някоя кредитна компания. Всички те, предлагат оферти съобразени със ситуацията в страната и можете да им се доверите, че няма да ви оставят в труден момент.

 

Вижте още

Най-изгодната лихва в България

admin

Кредит за започване на бизнес. Стъпка по стъпка!

Радостин Валеов

Разбиране на бързите кредити онлайн: Какво трябва да знаете