Кредитиране

Кредити за пенсионери – всичко, което трябва да знаете за тях

 

Хората на възраст над 60 години, които често не могат да се възползват от банкови оферти, са все по-склонни да получат допълнителна финансова подкрепа. Какво трябва да знаете за заемите за пенсионери? Ето кратко обобщение на най-важната информация.

Заеми за пенсионери, специална оферта за хора на възраст 65+

Броят на хората в пенсионна възраст се увеличава всяка година. Все по-често това  са понякога са активни хора, все по-склонни да пътуват, спортуват и подкрепят своите деца и внуци. Приходите им обаче не винаги са достатъчни за покриване на по-скъпите разходи или не им позволяват да заделят по-големи суми. Ето защо хората на възраст над 65 години все по-често посягат към финансова подкрепа.

Въпреки че възрастта може да е причина за отказ на банков заем, небанковите компании са приспособили своите предложения към застаряващото общество. Също така си струва да се добави, че банките оценяват клиентите, които имат фиксиран месечен доход, което е отлична гаранция за заем. Освен това възрастните хора са много по-доверени, когато става въпрос за редовно погасяване на задължението.

Защо пенсионерите искат да вземат заем?

В живота има различни ситуации. Възрастните хора често се сблъскват с различни здравословни проблеми. В такива моменти допълнителни пари ще им позволят да покрият своите текущи разходи, както и да платят за лекарства, частна диагностика и медицински посещения.

  Ипотечен кредит на акт 14

Трябва също така да се помни, че много пенсионери живеят много активно и се нуждаят от пари за покриване на необичайни разходи, свързани с покупката на домакински уреди и електроника, компютър и дори излизане на екзотична ваканция. Много пенсионери също признават, че се опитват да помогнат на децата и внуците си, като си купят кола или реновират апартамента.

Не всеки възрастен гражданин обаче има толкова висока пенсия, за да може да спести повече, така че банковият заем може да бъде добро решение, особено ако имате нужда от бърз достъп до пари в брой. В него няма нищо лошо, но трябва да се направи разумно, за да няма проблеми с изплащането му. Ето защо, преди да бъде взето окончателното решение за теглене на заем за пенсионери, трябва внимателно да проверите кой продукт да изберете и дали ще бъде възможно да го изплатите навреме.

Вижте още

Кредити със сигурно одобрение

Радостин Валеов

Има ли заеми за пенсионери?

Можем ли да кандидатстваме за кредит от чужбина