Актуално

Как да се придвижим бързо и да спестим финанси с трансферни услуги

За много пътници, които избират свой собствен начин на транспорт, възниква въпросът за разликата между такси и трансфер? И така, първо, нека да разберем какви са тези услуги. И защо да се възползваме от тях. Таксито е автомобил за превоз на пътници, който се заплаща въз основа на показанията на брояча или установената тарифа. Трансферът е предварително резервиран автомобил от избрания от вас клас, с фиксирана тарифа и индивидуално избрани удобства. При трансфера всичко е съгласувано с вас, до най-малкия детайл.

Предимства за трансфера

 

Трансферът се заявява предварително. Докато таксито не. То пристига веднага щом най-близката до вас кола е свободна, независимо дали сте поръчали предварително или не.  Трансферът се поръчва поне 24 часа предварително, с подробно описание какво желаете да получите. Мениджърът на транспортната компания вече ще знае номера на полета, на който пристигате на летището и колата ще ви чака на паркинга. Също така шофьорът ще ви посрещне възможно най-близо до зоната за пристигане, доколкото правилата позволяват. Същото важи и за трансферите от хотели: лицето, което ви срещне, ще ви чака точно на изхода на хотела – това е правилото за обслужване.

Можете да извикате местно такси до летището, но трябва да изчакате кола, да потърсите шофьор и това ще ви отнеме повече време и в крайна сметка шофьорът може да ви изненада с неочаквано висока сметка. Още едно предимство на трансфера е, че при необходимост в колата ще има и детско столче. При поръчка трябва само да изберете колко детски столчета са ви необходими и за каква възраст. Шофьорът ще пристигне с автомобил, оборудван за превоз на деца. Ако се опитате да поръчате такси до летището на място и поискате кола с едно или две детски столчета, това не винаги ще е възможно.

  Защо е важно да използваме слънцезащитен крем всеки ден?

Възможно е да тръгнете с нестандартен багаж

Достатъчно е да резервирате трансфер, като посочите в заявлението, че имате голямо количество багаж или нестандартен такъв, например оборудване, което изисква специално отношение за превоз. Поръчката ще бъде потвърдена само ако превозвачът намери кола, в която можете да транспортирате багажа си.

Когато поръчвате такси, не винаги можете да сте спокойни за класа на автомобила, който ще дойде за вас. Но с заявка на трансфери в София и Пловдив има 100% сигурност, че ще пристигне точно избраната от вас кола. Тя ще е идеално почистена отвън и отвътре, без неприятни миризми. Капацитетът се знае предварително: колко хора могат да бъдат превозени, за колко чанти и куфари със стандартни размери има място в багажника. Всичко за пътуването се знае предварително, така че ако не сте в настроение, можете да не кажете нито дума. Срещата се осъществява с табела, на която е изписано името на пътника.

Какъв трябва да бъде шофьорът?

На първо място, трябва да се отбележи, че компаниите за трансфери софия се грижат за безопасността на пътниците, така че шофьорите най-често имат 8-часов работен график. Съответно, те няма да са уморени и можете да сте сигурни, че водачът няма да заспи на волана. Второ предимство е външният вид на шофьора, който е безупречен, защото е наложен специален дрескод.

  Ето какво е въздействието на блокчейн и криптовалутите върху онлайн хазарта и плащанията

Вижте още

Най-важните етапи при ремонта на апартамент: пътеводител за успешно обновяване

admin

Каталози и брошури на супермаркети в България

admin

Благоевградчани започнаха подписка за референдум за или против заема от над 17 млн. лв.

Радостин Валеов