Кредитиране

Ипотечен кредит на акт 14

Възможности и реалности за ипотечен кредит на акт 14

Помислете за закупуване на апартамент с ипотечен кредит на акт 14 предварително – поне шест месеца преди планираната транзакция. Това ще ви позволи не само да спестите малко пари, но и да проучите задълбочено пазара, за да изберете най -подходящата оферта. Решете кой апартамент ви е необходим и колко струва. Препоръчително е първоначалната вноска да бъде най -малко 20% от стойността на имота.

Анализирайте доходите си. Първо, самите банки поставят „филтър“ върху бъдещите кредитополучатели и не одобряват заеми, ако размерът на месечното плащане надвишава 50-60% от дохода. Вие обаче сами трябва да определите какъв праг трябва да има вноската, за да можете да живеете комфортно с кредит. Ипотеката е не само добра мотивация да работите по -усилено, но и натоварване на личния ви бюджет, което трябва да е осъществимо.

Потърсете най -добрите ипотечни сделки. Обадете се или посетете няколко банки. Помолете консултантите да разберат всички условия на кредитиране: лихвения процент, всички плащания и комисионни, изискванията към кредитополучателя и предмета на обезпечението. За да бъде всичко правилно, помолете мениджърите във всяка банка да изчислят заем за вас за една конкретна сума и определен период. И за предпочитане, като се вземат предвид всички допълнителни плащания: комисионни, разходи за оценка на недвижими имоти, застраховка.

  Как да изтегля кредит с лошо ЦКР и запор?

Срокът на ипотеката зависи от това колко заемате и какви са вашите приходи. Колкото по -дълъг е срокът, толкова са по -малко плащанията. Ако доходът не ви позволява да вземете желаната сума за 10 години, тогава я вземете за 20. Ако желаете и е възможно, винаги можете да върнете кредита предсрочно.

Можете да вземете жилище на ипотека както на първичния, така и на вторичния пазар. Ако купувате недвижим имот, определено трябва да проверите историята му, кога ще е завършен.

Ако пазарните лихви паднат, можете да рефинансирате заема. Това е регистрацията на нов, по -изгоден заем за погасяване на съществуващ заем. Банките имат специални програми, които помагат за намаляване на лихвите по кредита, което означава – за намаляване на месечното плащане.

Вижте още

Кредит за автомобил  и какво е важно да знаем!

Радостин Валеов

Как да използвате кредитите за подпомагане на социални и обществени цели

admin

Кредити за пенсионери – всичко, което трябва да знаете за тях

Радостин Валеов