договор за частен заем?
Финанси

Договор за частен заем и какво тряба да знаем!

 

Какво е договор за частен заем?

Вземайки предвид факта, че финансовите институции в България не са държавна собственост, взетият от тях заем е частен заем.

По принцип нещата не могат да се объркат, ако знаете, че сумите, които можете да заемете, не са много големи и че те ще трябва да бъдат изплатени съгласно условията на договора за частен заем.

В трудна ситуация можете да вземете пари назаем:

  • от приятели или познати;
  • от банката;
  • от небанкова организация.

Единствената разлика е, че при първия вариант има възможност за заемане на пари (в повечето случаи малки и за кратко) без лихва, а в другите случаи можете да получите по-голяма сума за дълго време и с фиксиран лихвен процент.

Не винаги е възможно да получите банков заем, защото това изисква:

  • да съберете много документи;
  • да създадете специално заявление;
  • да преминете през няколко проверки.

Банката не отпуска заеми, ако прецени, че кредитната ви история е сериозно влошена, както и ако не можете официално да потвърдите доходите си. В същото време можете да изчакате отговор от финансовата банкова институция няколко дни или дори месец.

Добре известно е, че не е нужно да се доверявате на всяка реклама, която изглежда перфектно. Препоръчително е да прочетете внимателно подробностите относно предвидените време и свързаните с кредитите интереси.

  Как да печелим пари от вкъщи

Как да сключа договор за частен заем?

Лесно е да решите финансови проблеми, като подпишете договор за частен заем. Доверете се на услугите на кредитна компания директно от нашата платформа. Свържете се с кредитен консултант на един от номерата, изброени на сайта ни или поръчайте обратно обаждане. Може да сключите договора, ако кандидатствате по телефона или онлайн като само го потвърдите с SMS. Можете да сключите договора и на хартиен носител, ако предпочитате, като уговорете среща във физически офис, подпишете документите и вземете заема в брой. Сравнете офертите веднага и кандидатствайте изцяло онлайн с бутона Заяви.

Вижте още

Как да изтегля кредит с лоша кредитна история

Радостин Валеов

Осигуряване на достойно заплащане и защита на трудовите права

Как да получите безвъзмезден кредит?

Радостин Валеов